Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

D66 Zeewolde gaat voor vertrouwd én nieuw gezicht

Op de jongstleden gehouden ledenvergadering van D66 werden een nieuwe voorzitter van de afdeling en de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gekozen.

De nieuwe voorzitter heet Ko van der Velpen. Van der Velpen is een man met een zeer muzikaal en cultureel verleden. Zo was hij onder meer pianodocent, heeft hij pianoconcerten gegeven en had diverse bestuurlijke functies (zoals bijvoorbeeld oprichter, bestuursvoorzitter en uiteindelijk directeur van theater de Kring in Houten en later directeur Kunstcentrum Jerusalem te Venray).

Van der Velpen woont nog niet lang in Zeewolde, maar sommigen zullen hem ongetwijfeld al kennen van zijn assistentie en adviezen aan De Verbeelding en Zeewolde Live.

“Het sociaal liberalisme is een gevoel dat we zo de wereld een stukje beter kunnen maken, vrijheid voor iedereen, maar niemand aan zijn lot overlaten”, zegt Van der Velden over zijn politieke richting.

De nieuwe voorzitter kwam drie jaar geleden in Zeewolde wonen en daar heeft hij met zijn vrouw nog geen moment spijt van gehad. “Hier steken ze nog de duim voor je omhoog wanneer je een voetganger of fietser voorrang geeft. Dat kom je elders niet zoveel tegen; dat is Zeewolde. Graag trek ik de kar voor D66 naar de verkiezingen en ook daarna zal ik mij er met alle plezier voor inzetten”.

Een vertrouwd gezicht, Wenda Westerhuis, wordt de lijsttrekker voor de komende verkiezingen. De huidige fractievoorzitter van D66 zal bovenaan de lijst staan.

Zij geeft aan dat de huidige raadsperiode, nu bijna vier jaar, ‘zeer leerzaam’ voor haar zijn geweest. Hoewel het nu een roerige periode is, heeft zij er zin in om zich de komende vier jaar ook weer in te gaan zetten. Vooral de lijn die de partij heeft ingezet om een constructieve partner in de raad te zijn, wil zij doorzetten: beter samenwerken en overeenkomsten zoeken, dan de vinger op tegenstellingen leggen.

“Natuurlijk moet er een lijsttrekker zijn, maar wat mij betreft mogen alle mensen op onze kieslijst vooraan staan om onze ambities waar te maken”, aldus Westerhuis.

Gepubliceerd op 26-11-2021 - Laatst gewijzigd op 26-11-2021