Steun ons en help Nederland vooruit

Reina Janssen

Algemeen bestuurslid

Naam: Reina Janssen
Geboortejaar: 1965
Wanneer komen wonen in  Zeewolde: 2000
Wat is je beroep? Loopbaancoach 
Welke zijn jouw hobby’s?  Muziek luisteren, dansen, sportief wandelen, lezen

Waarom heb je gekozen voor de politiek?
Om maatschappelijk bij te dragen. De opkomst van verschillende (extreem) rechtse partijen en de verharding van de toon in de wereld baarden me zorgen. Ik dacht: dat kan toch niet de beweging zijn die we met elkaar willen maken. Om die reden vond ik het tijd worden om ‘in de ring te stappen’ en niet langer alleen maar vanaf de zijlijn waar te nemen. Ik verken nu wat politiek voeren is.

Welke specialisatie heb je?
De arbeidsmarkt en het sociaal domein hebben mijn belangstelling.

Waarom ben je lid geworden van D66 Zeewolde ? 
D66 is voor mij een logische partij, omdat deze partij kiest voor vernieuwen en verbinden. Ik geloof in vernieuwing. De wereld om ons heen verandert en dat maakt automatisch dat we ons altijd de vraag moeten stellen hoe we ons hiertoe weer gaan verhouden. Daarnaast staat de mens centraal bij D66, waarbij de waarden vrijheid en gelijkwaardigheid leidend zijn. We willen ons kunnen bewegen en niet laten beknotten door allerlei regels, procedures en systemen.
Waar liggen volgens jou de komende jaren kansen, mogelijkheden en uitdagingen in de gemeente Zeewolde? De gemeente groeit. Dit biedt kansen om te vernieuwen op allerlei vlak. De mooie ligging biedt wellicht de mogelijkheid om het meest bruisende, waterrecreatieve hart van Nederland te worden. Een uitdaging is hoe de groeiende samenleving blijvend te verbinden en betrokken te laten zijn bij ontwikkelingen. Hoe jong en oud elkaar vinden en meekomen en meedoen. Hoe niemand aan de zijlijn staat en zich eenzaam en niet begrepen voelt in alle veranderingen.