Steun ons en help Nederland vooruit

Arie Kasper

Voorzitter afdelingsbestuur

Mijn naam is Arie Kasper, 57 jaren oud en ik woon met mijn vrouw sinds 2007 met veel plezier in Zeewolde.  Wij hebben 3 uitwonende kinderen. Ik werk als bestuurder/onderhandelaar voor een grote vakbond en ben sinds 2010 voor D66 Zeewolde actief.

Ik heb als commissielid Bestuur en Middelen al 4 jaar ‘meegedraaid’ maar kwam er achter dat ik meer feeling had met het verenigingswerk. De politieke ‘arena’ liet ik daarom achter mij maar omdat ik toch wilde bijdragen aan de verdere opbouw van de partij heb ik mij als bestuurslid aangemeld. Sinds 2014 ben ik voorzitter van het afdelingsbestuur.

Ik wil graag deel uitmaken van een sociaal-liberale partij met visie en de moed om verantwoordelijkheid te dragen, ook al maak je geen deel uit van het college. Zeewolde heeft de inwoners zoveel te bieden en daar moeten we optimaal maar verantwoord gebruik van maken. Dat doe je niet door alleen de klassieke oppositierol te vervullen maar juist door initiatief te nemen en de burgers van Zeewolde bij besluitvorming op onze eigen wijze te betrekken. En al is het leve in Zeewolde aangenaam, het kan altijd beter en er zijn nog veel thema’s waar we aandacht aan moeten schenken en waarbij D66 Zeewolde uitroeptekens plaatst. Te denken valt aan openbaar vervoer, onderwijs, sport en openbare orde.

Mijn interesse betreft het sociaal maatschappelijke maar misschien wel door mijn eerdere baan bij de politie heb ik ook veel interesse in de openbare orde en volg ik met ws. meer dan gemiddelde interesse de politie als ‘organisatie in verandering’. De vraag of dit ook betekenis voor de politiezorg in Zeewolde heeft houdt mij o.m. bezig.

Met de collega’s in het bestuur van onze lokale afdeling en de inzet van de leden van de fractie en andere actieve leden hoop ik dat we de komende jaren meer profiel kunnen geven aan D66 in Zeewolde, weliswaar een landelijke partij maar met een warm gevoel voor lokale belangen